Zdrowie i uroda

O olejku rycynowym słów kilka

Jamajski olejek rycynowy – co to w zasadzie jest i czym się wyróżnia od zwykłego olejku rycynowego, jaki możemy dostać w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia lepsze, iż opłaca się właśnie w niego lokować?

Olejek rycynowy posiada bardzo dużo zastosowań w pielęgnacji. W pierwszej kolejności wykorzystywany jest do wzmacniania ja również pielęgnacji włosów. Prócz tego niejednokrotnie jest też wykorzystywany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim wypadku odznacza czarny olej rycynowy i z jakiej przyczyny zdecydować się na olejek Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia styl jego produkowania. Jest on mniej niebezpieczny dla ciała i nie zatyka porów, co ma duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też skóry. Po drugie jest to produkt w zupełności naturalny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

Jak używać czarny olej rycynowy na włosy?

Na wstępie należy pamiętać o systematyczności bo bez tego możemy nie wypracować zamierzonych efektów albo będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W sieci można przeczytać mnóstwo pomysłów stosowania tego rodzaju kosmetyków. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest używanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce należy skrupulatnie zmyć preparat. Olejek powino się nanieść zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olej rycynowy na rzęsy i brwi

Olej ten doskonale sprawdza się też w przypadku brwi jak również rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać aby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Stosować 2-3 razy w tygodniu, żeby po 2-3 tygodniach dostrzeć satysfakcjonujące wyniki. Jeśli chodzi o brwi to częstość stosowania jest przybliżona. Substancja najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie dokładnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. O poranku zmyć.